VSR Vibrex čistači transportnih traka

Primarni i sekundarni čistači transportnih traka za trake širina do 2.000 mm. Više informacija na poveznici.

VSR Vibrex - prospekt

Air Scrape sustav za bočno brtvljenje traka

Patentirani sustav bočnog brtvljenja transportnih traka AirScrape postavlja se na bočne strane transportnih traka u “lebdeći” položaj, tj. položaj u kojem lamele ne dotiču traku. Razmak između trake i donjeg ruba lamela dovoljno je mali te omogućava strujanje zraka. Uslijed razlike u tlakovima, gdje se u sredini trake stvara područje nižeg tlaka, zrak će sa strane početi strujati prema sredini trake i time onemogućiti rasprostiranje materijala s trake. Time se također značajno smanjuje širenje industrijske prašine u okolinu. Lamele se izrađuju od Hardoxa ili nehrđajućeg čelika, dok su nosači lamela od poliuretana.

Sustav bočnog brtvljenja sastoji se poliuretanskih fleksibilnih nosača i na njih dijagonalno postavljenih lamela od ojačanog čelika, koje svojim položajem onemogućavaju razastiranje krupnih čestica, a postavljanjem u „lebdeći“ položaj u odnosu na transportnu traku induciraju strujanje zraka prema unutrašnjosti trake, čime se sprječava razastiranje sitnih čestica i širenje industrijske prašine u okolinu.

Sustav se isporučuje u modulima duljine 2 metra, za svaku stranu trake posebno. Moguće isporuke u 3 različite veličine, ovisno o razmaku između bočnih stranica transportne trake i površine trake.

Nepostojanje kontakta između sustava bočnog brtvljena i transportne trake sprječava trošenje trake i lamela. Instalacija sustava iznimno je jednostavna, a održavanje minimalno. Sustav je primjenjiv za sve brzine transportnih traka.

VSR Carex sustav za bočno brtvljenje transportnih traka

Sustav za bočno brtvljenje transportnih traka. Više informacija na poveznici.

VSR Carex - prospekt

VSR Linex sustav za simetrično kretanje trake

VSR Linex sustav za centriranje transportnih traka. Više informacija na poveznici.

VSR Linex - prospekt