Općenito

Industrijski usisavači Sibilia primjenjuju se za čišćenje materijala s poda ili strojeva, filtriranje zraka, tj. odvajanje prašine te za transportiranje materijala od točke A do točke B.

AL serija koristi se za usisavanje krutih tvari te tekućina s kapacitetima spremnika od 180 do 1.000 litara. Postoje električne i pneumatske verzije s kojima se usisavaju i tekućine poput ulja. Uređaji omogućuju povrat usisanih materijala.

Značajka F serije proizvoda su visoki protoci zraka, čime se postižu odlični uvjeti za odvajanje prašine iz radnih prostorija. Uređaji su opremljeni velikim filterima za odvajanje prašine. Moguće mobilne izvedbe, kao i povišene izvedbe za punjenje big-bagova.

DS serija koristi se za skupljanje prašine, strugotina, tekućina i blata. Dostupni motori snage do 11 kW, kapaciteta do 1.000 kubičnih metara po satu te tlakovi do 0,8 bara. Izvedbe s pumpama s bočnim kanalom ili ejektorima (ATEX verzije), ako se radi o eksplozivnim zonama.

S serija nastala je na bazi višegodišnjeg iskustva izrade industrijskih usisavača, koristi se za usisavanje i transport različitih materijala poput granula, praha, tekućina i drugih zgusnutih materijala. S verzije primjenjuju se u kombinaciji sa spremnicima, silosima ili prenosivim predseparatorima različitih zapremnina.

Fiksni sustavi služe za usisavanje na više mjesta odjednom. Jedna, centralna vakuumska jedinica s cjevovodima. Fiksni sustavi omogućuju ponovno korištenje otpadnog materijala, čišće radno okruženje, pouzdan transport čestica, manje troškove održavanja te veću sigurnost za zaposlenike.

Specijalne izvedbe usisavača na kamionima i prikolicama.

Video