Vakuum dizalice TAWI VacuEasylift za drvnu industriju

Osnovni sustav vakuum manipulatora sastoji se od vakuum pumpe, filtera za zrak, cijevi za zrak te fleksibilne podizne cijevi na čijoj se donjoj strani nalazi usisna glava s ručkom za upravljanje te vakuum hvataljka, koja se prilagođava specifičnostima tereta koji se podiže. Hvataljka najčešće ima 4 usisna stopala, ovisno o tome radi li se o drvenim daskama ili pločama.

Usisna stopala mogu se postaviti linijski, za prihvat i podizanje dasaka, ili paralelno na poprečnim krakovima, za prihvat i podizanje ploča.

Vakuum pumpe snage 3 ili 5,5 kW isporučuju se u različitim veličinama, ovisno o potrebnom kapacitetu sustava te specifičnostima tereta. Podizna cijev skraćuje se ili produljuje korištenjem ručke za upravljanje. Samim time teret se podiže ili spušta, bez potrebe za ikakvim ručnim podizanjem.

Sustav vakuumskih manipulatora VacuEasylift montira se na nosivi sustav Lyftman. Postoji nekoliko varijanti izvedbe nosivog sustava: (i) ruka montirana na zid, (ii) ruka montirana na stup te (iii) sustav tračnica montiran na stropnu konstrukciju. Sustav tračnica sastoji se najčešće od dvije uzdužne šine i jedne poprečne šine. Uzdužne šine vješaju se na stropnu konstrukciju, a spojevi šina i stropne konstrukcije prilagođavaju se uvjetima u tvornici.

Maksimalna masa tereta koja se može podizati je 250 kg.

Vakuum-električni industrijski manipulatori TAWI Grip koriste se za prihvaćanje, podizanje, rotiranje i odlaganje metalnih, staklenih i drvenih ploča, panela, dasaka, kamenih ploča, pločica, staklenih površina, prozora, vrata, aluminijskih profila i sl.

TAWI Grip radi na principu kombinacije vakuumskog i električnog podizanja. Na Lyftman nosače postavlja se električna dizalica, na koju se priključuje hvataljka TAWI Grip za prihvat tereta. Hvataljka sadrži malu vakuum pumpu koja generira vakuum pomoću kojeg usisna stopala prihvaćaju teret. Pomoću upravljača koji se postavlja na operateru dostupno mjesto elektrodizalica zajedno podiže hvataljku i teret kojeg hvataljka drži. TAWI Grip uređaji koriste se za podizanje ploča, dasaka i panela do 500 kg.

Sustav vakuumsko-električnih manipulatora TAWI montira se na sustav nosača Lyftman. Postoji nekoliko varijanti nosača: (i) ruka montirana na zid, (ii) ruka montirana na stup te (iii) sustav tračnica montiranih na stropnu konstrukciju hale. Nosači se izrađuju od aluminija ili običnog čelika. Za prostorije s visokim higijenskim uvjetima, nosači mogu biti od nehrđajućeg čelika.

Duljina ruke isporučuje se s obzirom na potrebe korisnika, standardnih je dimenzija od 2 do 7 metara. Sustav tračnica može biti linijski, zakrivljeni linijski ili pravokutni, čime se pokriva veća površina rada. Ovjesi za sustav tračnica prilagođavaju se specifičnostima stropne konstrukcije u hali.