Općenito o vakuumskim manipulatorima

TAWI vakuumski manipulatori koriste snagu vakuuma za primanje i podizanje tereta maksimalne mase do 270 kg. To je robusna i pouzdana industrijska tehnika koja ručnu manipulaciju teretima čini sigurnijom i učinkovitijom. TAWI podizači iznimno su fleksibilni uređaji primjenjivi za gotovo sve tipove tereta. Krasi ih jednostavnost u korištenju te ih svatko nauči koristiti u roku od nekoliko minuta.
Vakuumska tehnologija idealna je za sigurnu manipulaciju teretima bez rizika od oštećenja proizvoda ili ugrožavanja sigurnosti radnika. Glavni dijelovi vakuumskog manipulatora su vakuum pumpa na trofaznu struju, filter, zračna cijev, fleksibilna podizna cijev s ručkom za upravljanje te hvatač, koji se dimenzionira u ovisnosti o teretu kojim se manipulira.

Više na: TAWI.com

Mogućnosti primjene

TAWI VacuEasylift višenamjenski vakuumski manipulatori

VacuEasylift višenamjenske vakuumske manipulatore krasi široka mogućnost primjene zbog širokog izbora hvatača za prihvat tereta. Brza spojka na usisnoj glavi omogućava jednostavnu zamjenu hvatača, što znači da se s jednim vakuumskim manipulatorom mogu dizati različiti tereti, od vreća, kutija, kanti, do bačava, kanistara do blokova.

Višenamjenski manipulatori dostupni su u 9 različitih modela, u ovisnosti o masi tereta. Maksimalna masa tereta kojim se može manipulirati iznosi 270 kg. Uređaji su dostupni u izvedbi od nehrđajućeg čelika, s FDA certifikatima za visokohigijenske standerte te u ATEX izvedbi za eksplozivne zone.

Prospekt - TAWI Multifunctional Lifter

TAWI TP visokofrekventni vakuumski manipulatori

TAWI TP visokofrekventni manipulatori omogućavaju manipulaciju teretima samo jednom rukom, jednostavno kontrolirajući visinu podizanja vršcima prstiju. Izvedba TP manipulatora omogućava brz prihvat i podizanje tereta što ovaj tip manipulatora čini idealnim za rukovanje teretima poput kutija, blokova ili bačvica u bilo kojem logističkom odjelu, distribucijskom centru ili skladištu.

Donji okretni spoj omogućava rotaciju tereta dok je u zraku, bez potrebe za rotacijom cijelog manipulatora, što omogućava precizno i brzo slaganje na paletu.

Prospekt - TAWI High Frequency Lifter

Video
TAWI Lyftman sustav tračnica i ruke za vakuumski manipulator

Za potpunu funkcionalnost vakuumskih manipulatora, isporučuju se sustavi tračnica ili ruke po kojima se manipulator pomiče. Vodilice s kotačićima napravljene su na način da glatko klize po profilima tračnica ili ruke, omogućavajući slobodno premještanje robe točno na željeno mjesto.

Sustav tračnica izrađuje se prema specifičnostima u hali te potrebama kupaca. Tračnice mogu biti čelične ili aluminijske, ovisno o masi tereta i načinu ovješenja. U ponudi su različiti tipovi standardnih i specijalnih ovjesa za stropove i stropne grede u hali. Ako su stropne grede u hali jako visoko, moguća izrada čeličnih šipki za spuštanje tračnica na visinu potrebnu da se zadovolje uvjeti za minimalnu i maksimalnu visinu podizanja. Tračnice od nehrđajućeg čelika također su dostupne.

Ruke za vakuumski manipulator mogu se isporučiti samostalno ili u kombinaciji s čeličnim stupom. Samostalne ruke učvršćuju se u zid, dok u se kombinaciji s čeličnim stupom učvršćuju na stup, koji se pomoću četiri sidrena vijka učvršćuje u pod. Dostupne ruke od običnog i nehrđajućeg čelika te aluminija. Osim standardnih ruku punog profila, dostupne ruke za niske stropove, s podupiračem ili sa zglobom.

TAWI MOP mobilni vakuumski manipulator

TAWI MOP mobilni je vakuumski manipulator koji omogućava manipulaciju teretima mase do 80 kg. Uređaj sadrži na dnu dva utora za vilice paletara ili viličara, što ga čini jednostavno prenosivim s jednog na drugo mjesto.

Više informacija ovdje.