TAWI vakuumske dizalice za daske u pilanama

TAWI vakuum podizači za daske omogućavaju sigurno i jednostavno slaganje dasaka na palete. Za prihvat i podizanje tereta koristi se isključivo vakuum, što znači da jedan čovjek može slagati daske maksimalne mase do 250 kg.

TAWI vakuum podizači sastoje se od sljedećih dijelova: vakuum pumpa, filter, zračna cijev, podizna cijev s ručkom za upravljanje te hvatač s linijski postavljenim usisnim stopalima. Za rad cjelokupnog sustava potrebna je samo trofazna struja, koja pokreće elektromotor vakuum pumpe. Hvatač s linijski postavljem usisnim stopalima dimenzionira se s obzirom na to kakve su dimenzije dasaka i koja je njihova maksimalna masa.

Kad se usisna stopala hvatača postave na dasku, sustav se zatvori te vakuum pumpa počinje izvlačiti zrak iz cijevi, čime se postiže sila vakuuma dostatna za podizanje tereta mase do 250 kg. Rukovanje uređajem vrlo je jednostavno i sigurno.

TAWI vakuumske dizalice za ploče

TAWI vakuum podizači za ploče i panele omogućavaju sigurno i efikasno prenašanje ploča i panela s palete na traku ili s trake na paletu. Za prihvat i podizanje tereta koristi se isključivo vakuum, što znači da jedan čovjek može slagati daske maksimalne mase do 250 kg.

TAWI vakuum podizači sastoje se od sljedećih dijelova: vakuum pumpa, filter, zračna cijev, podizna cijev s ručkom za upravljanje te hvatač s pravokutno postavljenim usisnim stopalima. Za rad cjelokupnog sustava potrebna je samo trofazna struja, koja pokreće elektromotor vakuum pumpe.

Kad se usisna stopala hvatača postave na dasku, sustav se zatvori te vakuum pumpa počinje izvlačiti zrak iz cijevi, čime se postiže sila vakuuma dostatna za podizanje tereta mase do 250 kg. Postoje varijante s pneumatskim okretanjem ploča za 90°, mase do 80 kg, za što je dodatno potreban zrak 6 bar. Rukovanje uređajem vrlo je jednostavno i sigurno.

TAWI Lyftman sustav trčanica i ruku za vakuumske dizalice

Za potpunu funkcionalnost vakuumskih manipulatora, isporučuju se sustavi tračnica ili ruke po kojima se manipulator pomiče. Vodilice s kotačićima napravljene su na način da glatko klize po profilima tračnica ili ruke, omogućavajući slobodno premještanje robe točno na željeno mjesto.

Sustav tračnica izrađuje se prema specifičnostima u hali te potrebama kupaca. Tračnice mogu biti čelične ili aluminijske, ovisno o masi tereta i načinu ovješenja. U ponudi su različiti tipovi standardnih i specijalnih ovjesa za stropove i stropne grede u hali. Ako su stropne grede u hali jako visoko, moguća izrada čeličnih šipki za spuštanje tračnica na visinu potrebnu da se zadovolje uvjeti za minimalnu i maksimalnu visinu podizanja.

Ruke za vakuumski manipulator mogu se isporučiti samostalno ili u kombinaciji s čeličnim stupom. Samostalne ruke učvršćuju se u zid, dok u se kombinaciji s čeličnim stupom učvršćuju na stup, koji se pomoću četiri sidrena vijka učvršćuje u pod.

Video

TAWI lančana dizalica je jednostavna za korištenje, pouzdana i sigurna u radu, dugotrajna i jednostavna za održavanje. U drvnoj industriji kombinira se zajedno s vakuumskim hvatačima za ploče. Takva izvedba ima veće kapacitete podizanja te je moguća rotacija ploča za 90° ili čak 180°.