TAWI VacuEasylift vakuumske dizalice za daske

Vakuumski podizači za daske sastoje se od: vakuum pumpe, filtera, zračne cijevi, nosivog sustava podizača, podizne cijevi s ručkom za upravljanje te hvatača s linijski postavljenim usisnim stopalima. Za rad cjelokupnog sustava potrebna je samo trofazna struja, koja pokreće elektromotor vakuum pumpe.
Kad se usisna stopala hvatača postave na dasku, sustav se zatvori te vakuum pumpa počinje izvlačiti zrak iz sustava, čime se postiže sila vakuuma dostatna za podizanje tereta mase do 250 kg.

TAWI VacuEasylift vakuumske dizalice za ploče

Vakuumski podizači za ploče sastoje se od: vakuum pumpe, filtera, zračne cijevi, nosivog sustava podizača, podizne cijevi s ručkom za upravljanje te hvatača s pravokutno postavljenim usisnim stopalima. Za rad cjelokupnog sustava potrebna je samo trofazna struja, koja pokreće elektromotor vakuum pumpe. Kad se usisna stopala hvatača postave na dasku, sustav se zatvori te vakuum pumpa počinje izvlačiti zrak iz sustava, čime se postiže sila vakuuma dostatna za podizanje tereta mase do 250 kg.
Postoje varijante s pneumatskim okretanjem ploča za 90°, mase do 80 kg, za što je potreban zrak 6 bar.

Sustav TAWI VacuEasylift vakuumskih manipulatora montira se na TAWI Lyftman nosivi sustav. Nosivi sustav može biti stup s rukom ili sustav tračnica montiranih na stropnu konstrukciju hale.

Duljina ruke isporučuje se s obzirom na potrebe korisnika, standardnih je dimenzija od 2 do 7 metara. Sustav tračnica može biti linijski, zakrivljeni linijski ili pravokutni, čime se pokriva veća površina rada. Ovjesi za sustav tračnica prilagođavaju se specifičnostima stropne konstrukcije u hali.

TAWI Grip vakuum-električni industrijski manipulatori koriste se za prihvaćanje, podizanje, rotiranje i odlaganje metalnih, staklenih i drvenih ploča, panela, dasaka, kamenih ploča, pločica, staklenih površina, prozora, vrata, aluminijskih profila i sl.

Vakuumo-električni podizači sastoje se od nosivog sustava podizača, elektrodizalice te hvatača s vakuum pumpom i pravokutno postavljenim usisnim stopalima.
Za rad elektrodizalice potrebna je el. struja, dok hvatač s vakuum pumpom može raditi na struju ili komprimirani zrak. Ovaj sustav može podizati ploče mase do 500 kg, okretati ploče za 90° mase do 250 kg te okretati ploče za 180° mase do 150 kg.

Video